همانطورکه در مبحث دسته بندی گیت های دزدگیر فروشگاهی اشاره شد، گیت ها دارای مدل ها و فرکانس های مختلفی هستند که نحوه ی نصب و راه اندازی هر کدام متفاوت است اما همه ی آنها در یکسری نکات اولیه به هم شباهت د ارند.
عموما در فروشگاه هایی که داخل مراکز خرید هستند یکسری استانداردهایی اعم از نصب تابلوی برق، ترانس لامپ ها و دیگر وسایل برقی رعایت می شود که این امر باعث عدم تداخل و نویز پذیری وسایل برقی با گیت ضد سرقت و در نتیجه گیرایی بهتر می شود. در گیت های AM احتمال تداخل به مراتب کمتر از گیت های RF است چرا که دارای تکنولوژی جدید تر با فرکانس مغناطیسی هستند.
لذا چنانچه منابع نویز همچون درب های برقی، لامپ های نئون، کابل های فشار قوی، کابل شبکه و یا لوازم الکترونیکی با ترانس های خاص در محیط وجود داشت، می بایست ابتدا تست و سپس در صورت وجود نویز جابجا یا تعویض شوند چرا که شدت جریانی که این دستگاه ها دارند بر روی برخی از گیت ها خصوصا گیت rf تاثیر گذار است.
عموما تگ و لیبلی که بر روی اجناس روی رگال ها و در ویترین قرار دارند می بایست حداقل یک متر از آنتن دزدگیر فاصله داشته باشند تا در شعاع برد الکترونیکی گیت قرار نگیرند. در بسیاری از گیت ها با تکنولوژی جدید، امکان بستن گیرایی پشت انتن وجود دارد ولی رعایت فاصله ی ایمنی بین تگ های روی رگال، قفسه و ویترین ها تا یک متری می تواند گیرایی مطلوب تری را به همراه داشته باشد.
اساسا گیت ها برای ارتباط با یکدیگر به یک کابل یا سیم مخصوص نیاز دارند که بتواند برد فرستنده را به برد گیرنده متصل کند تا در اثر عبور تگ دزدگیر و لیبل امنیتی پالسی را به یکدیگر ارسال کنند که این کابل برای هر فرکانسی متفاوت می باشد.
هر گیتی برای روشن شدن نیاز به آداپتور مخصوص به خود دارد که دارای ولتاژهای مختلف می باشند. وجود پریز برق نزدیک به آنتن باعث گیرایی بهتر و عدم نویز پذیری می شود زیرا هر چه فاصله ی سیم آداپتور از گیت تا پریز کوتاه تر باشد گیرایی مطلوب تر خواهد بود.
در این مرحله برد الکترونیکی داخل بدنه آنتن به صورت دستی یا با ریموت مخصوص طبق دفترچه راهنما و یا آموزش تلفنی تکنسین تنظیم می شود. با تعویض جای فرستنده و گیرنده و افزایش و کاهش حساسیت ها در تنظیمات می توان گیت را تنظیم کرد.
بعد از اتمام تمامی تست ها و اطمینان از گیرایی مطلوب، زمین فروشگاه بوسیله ابزاری همچون دریل سوراخ می شود و آنتن دزدگیر در زمین پیچ می شود.
در آخر تگ و لیبل دزدگیر را برداشته و در جهات مختلف از گیت دزدگیر عبور می دهیم تا مطمئن شویم هیچ گونه نقطه کور و آلارم اضافی نداریم.
اینک به نصب گیت فروشگاهی اعم از گیت تک آنتن، گیت جفت آنتن و سه آنتن و چند آنتن می پردازیم.
با توجه به اینکه گیرایی گیت ها بر اساس برند و مدل آن با یکدیگر متفاوت هستند، گیرایی هر کدام را با ذکر شکل توضیح می دهیم.
پس از در نظر گرفتن رعایت تمامی نکات اولیه، اینک به نصب گیت های تک آنتن و انجام تنظیمات آن می پردازیم.
گیت تک آنتن AM شامل یک بدنه آنتن، یک برد فرستنده-گیرنده و یک آداپتور می باشد.
گیت تک آنتن با کیفیت، گیتی است که فاصله جوابدهی آن با تگ در شرایط ایده آل از هر طرف 120 سانتیمتر باشد.
گیت جفت آنتن شامل دو بدنه آنتن، برد فرستنده، برد گیرنده و آداپتور می باشد که برای راه اندازی گیت، آنتن فرستنده و گیرنده توسط کابل مخصوص به یکدیگر متصل می شوند.
گیت تک آنتن RF نیز دارای یک بدنه از جنس قلزی، اکریلیک یا پلکسی می باشد که دارای یک برد فرستنده-گیرنده و یک آداپتور است.
گیت های فروشگاهی آراف عموما به صورت دستی تنظیم می شوند و برای تنظیمات پتانسیومتر تنظیم حساسیت و پهنای باند تغییر داده می شوند.
گیت جفت آنتن RF دارای دو پایه یا بدنه آنتن، یک آداپتور، برد فرستنده و برد گیرنده هستند که به صورت دستی تنظیم می شوند. عموما گیت های آر اف دارای یک پتانسیمتر تنظیم حساسیت هستند که با چرخش آن می توان گیرایی گیت را با تگ و لیبل دزدگیر تنظیم کرد.
از آنجاییکه نصب گیت ها تخصصی و منحصر به فرد می باشد، هر شرکتی نسبت به نصب و تنظیمات گیت های خود اشراف دارد و هزینه ی نصب در تعداد آنتن ها با هم متفاوت است.
به طور مثال: هزینه ی نصب تک آنتن کمتر از جفت آنتن است. هر چه تعداد آنتن ها بیشتر باشد هزینه ی آن نیز بیشتر می شود.
اما در گیت های AM مدل PRO MAX و ULTRA MAX امکانی وجود دارد که خود صاحب فروشگاه می تواند گیت را نصب کند چرا که گیت های فروشگاهی دارای ریموت تنظیم می باشد و با راهنمایی تکنسین فنی شرکت ستاره گستر آذرخش به صورت تلفنی گیت نصب و راه اندازی می شود.