اگر به چندین سال قبل برگردیم هنگام مراجعه به فروشگاه به قصد خرید، امکان گشتن در فضای فروشگاه و انتخاب اجناس موردنظر وجود نداشت; ابتدا می بایست اسم و تعداد کالای مورد درخواست را به فروشنده میگفتیم، هزینه را پرداخت کرده و کالاها را تحویل میگرفتیم. ولی با گذشت زمان و بزرگتر شدن ابعاد مغازهها و به وجود آمدن تعاریفی مانند فروشگاه های شعباتی و همچنین افزایش تمایل مشتریان به گشتن در فضای فروشگاه و مشاهده، بررسی و انتخاب اجناس، امکان کنترل مشتریان توسط فروشنده وجود ندارد. پس برای انجام اینکار و حفظ امنیت فروشگاه و اجناس موجود در آن، از تجهیزات امنیتی فروشگاهی استفاده میشود. یکی از این امکانات، گیت دزدگیر فروشگاهی می باشد.
گیت دزدگیر فروشگاهی دستگاهی است که بدون نیاز به نیروی انسانی از سرقت کالاها در فروشگاه جلوگیری می کند.
این دستگاه شامل بدنه(آنتن دزدگیر)، برد الکترونیکی و آداپتور می باشد که همه ی این اقلام مکمل یکدیگر می باشند تا گیت دزدگیر کار کند.
قسمت اصلی تشکیل دهنده ی گیت دزدگیر، برد الکترونیکی است که دارای فرستنده و گیرنده می باشد و چنانچه تگ و لیبل ضدسرقت از آن عبور کند، اطلاعاتی از سمت تگ به برد دستگاه ارسال می شود و آلارم دستگاه را به صدا در می آورد.
برد گیت فروشگاهی دارای فرکانس های متعددی می باشد که انواع گیت فروشگاهی را تشکیل می دهد.
این نوع گیت از امواج مغناطیسی با موج 58 کیلوهرتز برخوردار است لذا گزینه ی مناسبی برای کالاهای فلزی و غیر فلزی می باشد.
این نوع گیت از امواج رادیویی با فرکانس بین 8.2 مگاهرتز برای شناسایی تگهای دزدگیر یا همان تگ لباس استفاده میکند. گیتهای RF گزینه خوبی برای کالاهایی هستند که می خواهند از لیبل مسطح استفاده کنند.
این نوع گیت از امواج الکترومغناطیسی برای شناسایی لیبل های امنیتی استفاده میکند. گیتهای EM به دلیل قدرت فعال و غیر فعال شدن لیبل برای کتابخانه ها مناسب هستند.
۱. کنترل غیر مستقیم توسط دستگاه
۲. عدم نیاز به نیروی انسانی برای نظارت و کنترل سبد خرید مشتریان
۳. کاهش هزینه های نیروی انسانی و پرداخت یکبار هزینه دستگاه دزدگیر
۴. در دسترس گذاشتن کالاها برای مشتریان در سطح فروشگاه
۵. از بین رفتن نگرانی صاحب فروشگاه برای سرقت
نتیجه گیری:
با خرید گیت ضد سرقت نه تنها از دزدی جلوگیری می شود بلکه سرمایه ی هزینه شده ی گیت در کمترین مدت به صاحب کالا باز می گردد.